Szemlélet\Váltó Túra – Tandemkerékpárral a Tisza-tó körül

2019.08.21 Heves megye

A Heves megyei CSEÖH Szemlélet\Váltó címmel egy különleges kerékpártúrát szervez sportolni vágyó látássérülteknek és mindazoknak, akik szeretnének velük együtt mozogni!

A kerékpározás a látássérültek számára meglehetősen korlátozott mértékben érhető el, így számukra a program páratlan lehetőséget nyújt az élmény megtapasztalására.
A programban résztvevők megismerhetik az aktív fogyatékkal élőket, együtt sportolhatnak velük egy egészséges és természetes környezetben. A tandembiciklizés remek eszköze lehet az érzékenyítésnek; egyszerre fejleszti az empátiát, a kondíciót, az egyensúlyérzéket, s emellett egyenlő eséllyel vehetnek részt benne fogyatékkal élők és épek, közös élményekkel gazdagítva őket!

A túra során a résztvevők kiépített kerékpárúton kerülhetik meg a Tisza tavat, Tiszafüredről az Albatrosz kikötőből indulva, s a dinnyésháti szabadstrandra érkezve.

Várjuk tehát a sportolni vágyó látássérültek jelentkezését, akik szeretnének részt venni a programban – (korlátozott számban, jelentkezési sorrend alapján tudunk tandem biciklit biztosítani!)
Továbbá várjuk mindazokat (épeket és fogyatékkal élőket egyaránt), akik saját kerékpárjukkal vagy tandemükkel szeretnének csatlakozni a túrához, valamint azokat, akik felajánlásaikkal tudják segíteni a program eredményesebb lebonyolítását.

És hogy milyen is egy tandemtúra? Itt egy összefoglaló a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesületének korábbi túrájáról, kedvcsinálónak: https://youtu.be/c-HLXOyiJr4

Jelentkezésüket 2019 szeptember 7-ig a szemleletvaltó@vgyse.hu e-mail címre várjuk!
További információk:
Nagy Judit
Tel: (70) 629 2988
Facebook: https://www.facebook.com/events/394854048056480/

Programterv:
Tandemtúra a Tisza-tó körül
2019 szeptember 14. (szombat)
A program eső esetén is megrendezésre kerül! Eső és az erős napsütés elleni védelemről minden kerékpáros gondoskodjon!
– Gyülekező 8:00 órakor Egerben, az Ady Endre úti buszparkolóban.
– Indulás 10.00 órakor Tiszafüred Albatrosz hajóállomásról
– Érkezés 14.00 órára Dinnyéshát szabadstrand
– 14.00 órától bográcsozás, kajakozás, vízibiciklizés, csónakkal a Madárrezervátum és a Tisza tó élővilágának megtekintése
– 17.30 órakor hazaindulás Egerbe
Frissítőpontok:
Tiszaderzs (Gátőrház), Abádszalók (Füzes kemping)

Megszakítás