Esély Sportnap Nagykanizsán

2019.10.07 Zala megye

A Zala Megyei CSEÖH idén először két alkalommal szervezte meg a nagysikerű Esély Sportnap programot. 2019. október 5-én Nagykanizsán a Tekerd ránk az időd! közösségi tekerésen és spinning maratonon nagy számmal vettek részt önkéntesek, támogató akik a regisztrált szervezeteket támogatva vállalták, hogy három órán keresztül kerékpárra szállnak, és “időt” áldoznak egy nemes célra.

A program célja, hogy az esélyteremtéssel kapcsolatos üzeneteket, információkat megismertesse az érdeklődőkkel, ezzel szolgálva a CSEÖH működésének egyik alapvető célkitűzését, a társadalmi szemléletformálást. A rendezvény célja továbbá, hogy elősegítse a helyi lakosság előítéleteinek csökkentését, a résztvevők toleranciájának erősödését a hátrányos helyzetű csoportok problémáival szemben.

10:00-13:00 között a kihelyezett spinning kerékpárokon a résztvevőknek lehetőségük nyílt egy-egy helyi szervezet, egyesület támogatására oly módon, hogy a szervezet emblémájával, logójával ellátott kerékpáron adott időegységet teker. A legtöbb „időt” ezúttal a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete gyűjtötte. A szervezet 30.000 Ft értékű támogatásban részesült vásárlási utalvány formájában a Zala Megyei CSEÖH jóvoltából. A délutáni kilómétergyűjtésben a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nagykanizsai Gyermekotthona kapta meg a 20.000 Ft értékű vásárlási utalványt szintén a Zala Megyei CSEÖH jóvoltából.

A tekerés célja a figyelemfelkeltés, adott szervezetek népszerűsítése valamint a közös, minőségi idő eltöltése volt.

Esély Sportnap Nagykanizsán
Megszakítás