CSALÁD, ESÉLYTEREMTŐ ÉS ÖNKÉNTES HÁZAK

CSEÖH Info-stand Baranyában

2019.08.07

Baranya megyei CSEÖH Info-stand

a Zsolnay Pikniken, és az Ördögkatlan Esélykikötőjében

Az info-stand célja a CSEÖH népszerűsítése, a társadalmi beágyazottság növelése, információátadás volt, szakértők bevonásával. Mindkét nap folyamán segítette munkánkat Dr. Gajda Zoltán EBH referens, Gál Enikő szociálpolitikus, és Szolnoki György az FSZK szakértője is.

A szó szerinti szakmai munka mellett, mivel szabadidős rendezvényeken jelentünk meg, jutott idő beszélgetni, játszani, családokkal, fiatalokkal, idősb érdeklődőkkel megismerkedni. Mindenki jól érezte magát, és új információkkal, tapasztalatokkal gazdagabban távozott tőlünk.

Zsolnay Piknik, 2019. 05. 18. 10.00-18.00

A pécsi Zsolnay Negyed által szervezett rendezvényen már harmadszor vettünk részt kitelepülésünkkel. Esélycsapatunkat erősítették az MBE, Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesülete, Ki-Látás Alapítvány, NOE, Uccu.

A több száz fős rendezvényen hozzánk is ellátogatott sok család, játszottak velünk. Bárkivel szívesen beszélgettünk, adtunk tanácsot, biztatást az érintettek aktív részvételével. Játékos formában lehetett ismerkedni a sérült emberek önálló életvitelét megkönnyítő eszközökkel, a helyszínen ki lehetett próbálni beszélő, tapintható, szagolható, ízlelhető, hallható segédeszközöket, és a Braille írógépet is. A különböző feladatok, mint kerekesszékes akadálypálya, célbadobás kerekesszékből, Puzzle, Toto, megoldása után végül „Családi szerencsekerék”-pörgetés következhetett apró jutalmakért.

Standunkat Villuth András és tanítványa Orbán Balázs (down szindrómás), színesítették gitármuzsikájukkal.

Ördögkatlan Fesztivál, Esélykikötő, 2019. 08. 01-03.

Ördögkatlan Fesztivál, Esélykikötő, 2019. 08. 01-03.

Itt is harmadszor vettünk részt többedmagunkkal, Esélycsapatunkkal. Az érzékenyítő játékok, puzzle, társasok mellett a programunkban szerepelt:

Csé, mint családtámogatás” c. tanácsadás, Dé, mint diszkrimináció” c. beszélgetés vendégeink, és érintettek részvételével.

Interaktív megjelenésünk mottói voltak: elegem van a kamasz gyerekemből” – kamaszcoaching, se a családommal nem tudok rendes együtt lenni, se a munkában nem tudok jót teljesíteni” – munka és magánélet illesztése, hogy dolgozzam gyerek mellett?” – pályaújrakezdés „a főnököm? … na hagyjuk” – munkahelyi konfliktusokban énképviselet, menjek vagy maradjak?” – karrierváltozás

Mindkét alkalommal sok önkéntes segítette munkánkat, volt közöttük IKSZ-es diákok, és felnőttek egyaránt. Mindenkinek, aki részt vállalt abban, hogy a CSEÖH Info-stand eredményesen végezze munkáját, KÖSZÖNJÜK.

Péter Judit és Pintér Tamás Baranya megyei CSEÖH, esélyteremtési munkatársak

Megszakítás