Esélyórák Szécsényben és Rétságon

2019.11.12 Nógrád megye

Kegyesek voltak az égiek a szécsényi és a rétsági  esélyórák résztvevőihez, hiszen szép napos őszi fogadta a helyi iskolák udvarán rendezett seregszemlét. A rendező Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház meghívására több, az esélyegyenlőség területén komoly szerepet vállaló egyesület és szervezet bontott sátrat, valamint mutatta meg portfólióját a – zömében – diákságból álló nagyközönségnek. Együttműködő partnerek, a  Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesülete, Vakok és Gyengénlátók  Nógrád Megyei Egyesülete, SINOSZ megyei szervezete, és azok érintett, önkéntes tapasztalati szakértői voltak.

A fiatalok százai megismerkedhettek a fogyatékossággal élők segédeszközeivel, mindennapi használati tárgyaikkal és a helyszínen ki is próbálhatták azokat. Az előadások és érzékenyítő foglalkozások betekintést engedtek a segítségre szorulók mindennapjaiba, demonstrálták élethelyzeteiket. Külön élményt jelentettek a rendhagyó versenyek, ahol épek és fogyatékossággal élők azonos feltételekkel mérkőzhettek, valamint játszhattak együtt társaikkal.     

A nagyszabású programsorozat jól példázta az együttműködés fontosságát az esélyteremtés területén és nem utolsó sorban, mintaértékű projetként jelent meg a Nógrád Megyei CSEÖH megvalósításának színes palettáján. 


Esélyórák Szécsényben és Rétságon
Megszakítás