“Egy Nap Süt Ránk – Esélyteremtési Kerekasztal Nógrád Megye

2018.09.05 Nógrád megye

Esélyteremtési kerekasztal

Szakmai Kerekasztalok Esélyteremtési kerekasztal: „Egy Nap süt ránk”

megbeszélésről

A rendezvény időpontja 2018. szeptember 03. 10.00-12.00.

Színhelye: Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete 3100 Salgótarján, Lőwy S. utca 12-14

Témakörök:

  • „EQUAL STEP WAY – Esélyteremtési sétáló utca – Érsekvadkert 2018.09.22.” program előkészítése
    Előadó: Szabó Péter – Nógrád megyei CSEÖH irodavezető
  • Közös programok, „Vásártéri Vásár” rendezvényen a „Családi Vetélkedő” program tervezése, megyei szakmai szolgáltatásainak közös áttekintése.
    Előadó: Uramecz János – Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete elnöke, Szabó Péter – Nógrád megyei CSEÖH irodavezető
  • Felhívás „AZ ÉV NÓGRÁD MEGYEI ÖNKÉNTESE 2018” díj adományozásának jelölésére
    Előadó: Szabó Péter – Nógrád megyei CSEÖH irodavezető

 

A résztvevők valamennyien beszámoltak korábbi kerekasztal megbeszélés óta elvégzett feladatokról. A CSEÖH képviselői felvázolták az elkövetkező őszi időszak legfontosabb rendezvényeit, melyek szorosan harmonizálnak az EMMI Esélyteremtési Főosztály által megszabott prioritásokkal. A kerekasztal résztvevői mondták, hogy az általuk képviselt szervezetek teljes létszámban egyöntetűen vesznek részt a szeptember 22.-ére tervezett „EQUAL STEP WAY” programsorozaton, ahol önálló sátras prezentációval népszerűsítik tevékenységüket. Külön szót kapott, hogy a programon kinek milyen feladatai lesznek, és az egyesületek milyen dologi, illetve logisztikai igénnyel élnek a szervezők felé. Elhangzott az is, hogy az Érsekvadkerten lebonyolításra kerülő „esélyutcának” ebben az esztendőben az önkéntesség és a „jónak lenni jó” lesz a fő mottója.

Az ezt követő napirendi pontban napi feladatként osztották fel egymás között a jelenlévők a Salgótarjánban megrendezésre kerülő és a „Fehér Bot” világnapjára időzített „Családi Vetélkedő” is. Az operatív feladatmegosztást követően elhangzott, miszerint a program ezúttal a fogyatékossággal élő családjaira fókuszál, ahol fontos szerepet kap az érzékenyítés is.

A CSEÖH segítséget kért a résztvevő képviselőktől az év végi „Év Önkéntese” díjadományozáshoz szükséges javaslatokra.

“Egy Nap Süt Ránk – Esélyteremtési Kerekasztal Nógrád Megye
Megszakítás