Esély Órák – Tata, TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

2019.09.27 Komárom-Esztergom megye

2019. 09. 24. és 25. között tapasztalati szakértőinkkel a tatai TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában jártunk, ahol a hallás-, látássérültség és az autizmus témájában tartottunk foglalkozásokat. A hallás-, látássérültek, autisták világa számos újdonságot tartogatott a hallgatóság számára.
Hallássérült szakértőnk ráébresztette a diákokat, hogy ép személyként ők is, mennyi kézjelet ismernek, s használnak a mindennapjaikban, s még egy interaktív jelnyelvre építő játékkal is megismertette őket. Az autizmus témájú foglalkozások alkalmával szakértőnk szemléletes példákkal mutatta be az autista személyek különböző élethelyzeteit, mindennapjait. Videókon, különböző színes feladatokon keresztül került megvilágításra a diákoknak, pedagógusoknak, miként érzékelik az autista személyek az őket körülvevő környezetet, tárgyakat, személyeket. Látássérült szakértőnktől a diákok megtudhatták ő maga miként választ reggel ruhát, hogyan vásárol be, milyen szabadidős elfoglaltságai vannak, mit sportol, mit dolgozik, s miként éli napjait.

A diákok és pedagógusaik nagyon befogadó közönségnek bizonyultak, szívesen hallgatták az előadókat és bátran kérdeztek tőlük.

 

 

Megszakítás