December 5-én díjaztuk az önkénteseket

2022.12.07 Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében önkéntes munkát végzőket ünnepeltük december 5-én, mely az ENSZ kezdeményezésére világszerte az Önkéntesek Nemzeteközi Világnapja, 1985 óta.

A Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2020-ban alapította az Önkéntes tevékenységért megyei díjat azzal a céllal, hogy elismerje az önkéntes tevékenységet végzők önzetlen fáradozását, valamint hozzájáruljon az önkéntesség széles körű népszerűsítéséhez; ezek a célok kapcsolódnak a Világnap eszmeiségéhez is. Felhívásunk a kezdetektől népszerű, sok szervezet és intézmény tartja fontosnak évről-évre, hogy jelölésével kiemeljen saját közösségéből olyan személyeket, szervezeteket, akik, ill. amelyek az adott évben példaértékű munkát végeztek az önkéntesség területén; idejüket, kapacitásaikat nem kímélve.

A 3 kategória nyerteseinek szívből gratulálunk, köszönjük a jelölő szervezeteknek a jelöltek támogatását. Kiemelten köszönjük Hubai Imrének, a megyei közgyűlés elnökének a több éves töretlen támogatást. Elnök úr a díjat odaítélő döntőbizottság elnökeként, valamint Különdíj adományozójaként is aktív részese programunknak.

A 2022. évi díjazottak és a díjak indoklása:

Kiemelkedő Önkéntes: Ujvári-Járdán Éva

A Segíts Velünk Tiszafüred Alapítvány alapító tagja, évek óta tevékenykedik a városban élő rászorulók életminőségének javításáért, a gazdátlan állatok egészségéért és jólétéért, a tiszafüredi közösségért. Aktív karitatív tevékenysége, személyes példamutatása méltóvá teszi az elismerésre.

Kiemelkedő Szenior Önkéntes: Kis Józsefné

Évtizedek óta végez komoly önkéntes munkát Jászapátiban. Az általa képviselt karitatív szervezeteken keresztül nemcsak a rászorulók megsegítését tűzte ki célul, hanem a közösség építését, a helyi értékek megóvását is. Segít, segítséget és adományt szervez, táboroztat, pályázatot ír és bonyolít. Az általa szervezett adományok gyermekotthonokba, az ukrán konfliktus által érintett magyarlakta területre is eljutottak, így tevékenysége jóval túlmutat a város határain.

Kiemelkedő Önkéntes Szervezet: Magyar Vöröskereszt JNSZ Megyei Szervezete

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezete olyan klasszikus értékeket képviselő, történelmi múlttal rendelkező aktív szervezet, mely sokszínű közhasznú tevékenységén keresztül a társadalom számos csoportját eléri. A Szolnoki Területi Iroda a koronavírus járvány első hullámától a megelőzési és védekezési feladatok tevékeny részese.

Kiemelkedő Önkéntes Közösség Különdíj: Tisza-tavi Keresztyén Polgári Kör Alapítvány

A szervezet akciók, kampányok keretében pénzbeli és természetbeni adományokat gyűjt a rászorulók megsegítésére. Fő célja a nagykunsági keresztyén kulturális értékek megőrzése, ápolása a kárpát-medencei magyar nemzetiségek közötti gazdasági-kulturális hidak teremtésével. Adományaival közvetlenül is támogatta a Kátai Gábor Kórház betegellátási színvonalának fenntartását.

A Díjátadó ünnepséget Gálaműsor követte. A megye különböző tájegységeiből érkezett tehetséges gyermekek/fiatalok meghitt pillanatokat okoztak a közönségnek színvonalas produkcióikkal.

Köszönjük közreműködésüket!

Megszakítás