Evita, a családtámogató program

2022.08.15 Bács-Kiskun megye

Kecskeméten indult útjára az Evita digitális családtámogató program. A Magyar Ifjúsági Konferencia alapította kezdeményezéshez a kecskeméti önkormányzat és intézménye, az Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott, mint együttműködő partner. A program célja, hogy a családalapítás előtt állók, illetve a kisgyermekesek megbízható információkhoz juthassanak a fogantatástól egészen az iskolaérettségig.

Az Evita programját azoknak a fiatal családoknak ajánlják, akik a gyermekvállalás előtt, közben vagy már boldog, kisgyermekes családokként szeretnének felelős szülőkké válni. Az érdeklődők az oldalon ingyenes regisztrációt követően öt nagy témakörben kaphatnak hiteles információt. A szakemberek által, közérthető módon megírt anyagok bárki számára elérhetőek és saját tempóban végezhető kurzust formálnak.

Témakörök:

  • nőgyógyászat
  • gyermekgyógyászat
  • mentálhigiéné
  • gyógypedagógia
  • gyógytornászat

Az EVITA nemcsak szolgáltatás, hanem támogató partnerség is. Az együttműködő partnerek részvételével működő hálózatban a KézenFogva Alapítványtól kezdve, a Budapesti Korai Fejlesztő Központon át a Nagycsaládosok Országos Egyesületéig, szakmai, szociális és önkormányzati szereplők is segítik a családokat.

Kecskeméten az önkormányzat és intézménye, az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) csatlakozott a kezdeményezéshez. Kérdés esetén az EFI munkatársai is készséggel segítenek.

A Magyar Ifjúsági Konferencia alapította kezdeményezés célja, hogy Magyarországon és a határon túlon, minden családhoz eljuthasson a megfelelő információ a várandósság és gyermeknevelés áldott időszakában. A szükségben lévő családoknak a partnerség segít eljutni a megfelelő támogató közösségekhez, illetve egészségügyi vagy egyéb szakmai ellátáshoz.

Bővebb tájékoztatás a https://evita.hu/ honlapcímen található.

Megszakítás