Családban marad – televíziós családmagazin – 2021. december

2021.12.28 Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2021 decemberi adásában beszámolunk arról, hogy ismét több mint tízezren csatlakoztak országszerte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására, és emelték magasba gyermeküket egyszerre, egy időben a Gyereket a magasba! akció keretében. Az eseményt Budapesten kívül még 36 településen, Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, Kelebián, Kiskunmajsán, Lakiteleken és Solton tartották meg.

A műsorból kiderül az is, hogy az egyházi levéltárakban történő családfakutatásba nyerhettek betekintést az érdeklődők a Kecskeméti Református Gyülekezeti Központba szervezett előadássorozaton. Az esemény célja az volt, hogy a szakemberek bemutassák az adott településeken fellelhető és kutatható forrásokat, szolgáltatásokat, illetve adatbázisokat.

Szó lesz arról is, hogy télen a kertben fellelhető élet minden apró mozzanata örömet tud okozni, és ebbe a csipegető madárkák is beletartoznak. A madárbarát kert fontos része az etető, amely gyakorlatilag bármiből készíthető. A fagyos, hideg időben elsősorban a kis testű, rovarevő madarak igénylik a táplálékot, mivel ebben az időszakban már nincsenek repülő rovarok.

A karácsonyi ünnepekhez számos mese, történet, irodalmi mű és zenei alkotás kapcsolódik. Érdemes ezekből minél többet megismerni: már csak azért is, mert megmutatják, milyen sokszínű ez az időszak, de új élményekkel is gazdagíthatnak, és kiválóan alkalmasak arra is, hogy segítsék az ünnepre hangolódást.
A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársainak segítségével néhány, a karácsonyhoz köthető könyvet és zenei albumot is ajánlunk a magazinban.

Közeledik az ünnep: a szeretet, a meghittség, a megnyugvás, az elcsendesedés ünnepe, amikor mindenki egy kicsit lelassít, lelke mélyére néz, értékel.
A karácsony ugyanakkor lehetőség. Lehetőség arra, hogy örömöt okozzunk másoknak. Lehetőség arra, hogy megajándékozzuk egymást a figyelmünkkel, a szeretetünkkel.
A Családban marad zárásaként az ünnepre hangolódást segítve ismert kecskeméti közéleti szereplőket kértünk fel arra, hogy osszák meg Önökkel egy-egy kedves versüket, műrészletüket, amelyek igazán meghitté teszik számukra az adventi készülődés időszakát, és magát a karácsonyt.

Megszakítás