Együtt minden könnyebb! – Tánc két lábon és négy kerék

2021.09.27 Bács-Kiskun megye

Együtt minden könnyebb! – Tánc két lábon és négy keréken címmel szerveztek érzékenyítő programot a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai augusztus végén Kecskeméten. A zenés-táncos délután során az érdeklődők megismerhették a Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes tagjait és mindennapjait, illetve egy rövid időre átérezhették milyen az élet kerekesszékben.

A kecskeméti Hírös7 Fesztivál keretében zajló programsorozat együttesei bebizonyították, a tánc az öröm legjobb forrása.

A Hírös Néptánc Tanoda fiataljai az egész táncteret megtöltötték jókedvvel, tökéletes hangulatot teremtve az érzékenyítő programra érkező kerekesszékes táncosoknak.

A Roll Dance Budapest Kerekesszékes Kombi Táncegyüttes Magyarország talán egyetlen olyan csoportja, amelyben mozgássérültek és épek táncolnak együtt. Az együttes célja, hogy tagjai szavak nélkül, a tánc nyelvén „beszéljenek” az elfogadásról, az esélyegyenlőségről.

Zákány Katalin, a táncegyüttes vezetője elmondta: nem annyira az a fontos, hogy a lépések a helyükön legyenek, senki ne hibázzon, hanem az, amit a párok egymással való interakciója sugall. Tehát “a jókedv, a merészség, a bátorság, amivel egyáltalán bevállaljuk ezt” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a formáció feladata nem a magamutogatás, hanem, hogy valamiféle gondolatot elindítsanak az emberek fejében az integrációról, az esélyegyenlőségről. A kerekesszékkel élők “fizikai tulajdonságaiktól eltekintve ugyanolyan emberek, mint bárki más” – tette hozzá.

Az elfogadást és megértést igyekeztek segíteni a szervező megyei esélyteremtési iroda munkatársai a táncműsort követő beszélgetéssel és a közönséggel közös tánccal is.

fotók: hiros.hu

Megszakítás