Emeljünk fel minél több gyermeket Kecskeméten is!

2021.09.15 Bács-Kiskun megye

Emeljünk fel minél több gyermeket! elnevezéssel idén a kecskeméti Születésünnep keretében csatlakozik a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és számos helyi szervezet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvényéhez.

A hírös városi programsorozat célja, hogy a kecskeméti és környékbeli családok is hozzájárulhassanak az egyszerre magasba tartott gyermekek világrekord-kísérletéhez, ezzel is ráirányítva a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára.

Tavaly és korábban országos és határon túli összefogással több mint 10 ezer gyermeket emeltek fel a szülők egyszerre, megmutatva, hogy a gyermek örök érték.

Minden családot, nagyszülőt és szülőt szeretettel várnak, unokáikkal és gyermekeikkel Kecskeméten a Szabadság téren 2021. szeptember 25-én, szombaton.

A rendezvénysorozat keretében 80 darab AJÁNDÉK kismotort adnak az első nyolcvan regisztrálónak, akik a délelőtt folyamán részt is vesznek programokon.

Regisztrálni itt lehet: https://szuletesunnep.hu/

Reggel 9 órától kismotoros felvonulásra várják a családokat. A részvételért Születésünnep-pecsét is jár.

A felvonulást követően vehetik át a családok a virágokat, hiszen 10 órától veszi kezdetét az Anyák napi virágültetés a Kecskemétimamival, amelyre előzetesen regisztrálni szükséges itt: https://kecskemet.imami.hu/

A virágültetésen résztvevők között további 20 kismotort sorsolnak ki, és ezért a programelemért is jár a Születésünnep-pecsét.

A virágok átvételével egyidőben a szervezők kézműves foglalkozással is készülnek.

Grapevine Tánciskola növendékeinek rövid műsorába bárki bekapcsolódhat 10 óra 30 perctől, majd pontban 11 órakor kezdődik a minél több magasba emelt gyermek korábbi világrekordjának megdöntési kísérlete. Ezért is jár a Születésünnep-pecsét.

A programsorozat jótékony célt is szolgál, hiszen minden résztvevő családot arra kérnek, gondoljanak a nehéz körülmények között élő szülőkre, gyermekekre és hozzanak magukkal egy tartós élelmiszert és/vagy egy tisztálkodási szert. A felajánlásokból összeállított csomagokkal a Kecskeméti E-KECSAP (Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány) helyi családokat segít.

A harmadik alkalommal megszervezett Emeljünk fel minél több gyermeket! elnevezésű kezdeményezés, több civil szervezet összefogásával, valamint Kecskemét önkormányzata, a Miniszterelnökség, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jön létre.

Szervezők:

  • Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület
  • Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
  • Születésünnep Kecskeméten
  • Kecskemétimami
  • Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány
  • Grapevine Tánciskola
Megszakítás