Konferencia nappal, gyermekrajzokkal és szavalattal hangsúlyozzák a család fontosságát Kecskeméten

2019.02.11 Bács-Kiskun megye

Három programmal kapcsolódnak idén is az országosan február 10-e és 17-e között zajló Házasság hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai. A kecskeméti civil szervezet idén konferencia nappal, gyermekrajzokkal és szavalattal népszerűsíti a házasságot, hangsúlyozza a család fontosságát.

konferencia nap számos intézmény, szervezet összefogásával valósul meg a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban február 15-én 10 órától.

„Nekünk mindenünk család” délelőtti konferencia felkért előadói között lesz Beneda Attila, az Emmi családpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója, Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója, Tálosi Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának vezető főorvosa és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke. Mindannyian a családok szerepéről és fontosságáról osztják meg gondolataikat, valamint a védelmükben és érdekükben végzett munkájukba adnak betekintést. 

A délelőtti konferencia Férfiak vs. nők – fiatalok és a párkapcsolat című pódiumbeszélgetéssel zárul.

A „Jövőnk a család” délutáni konferencia keretében a Családi Életre Nevelés (CSÉN) programról szervezett fórumot megelőzően egy család-óra bemutatót láthatnak az érdeklődők.

Az egész napos programsorozat a Kiss Kata Zenekar családi koncertjével zárul.

A középiskolások körében versmondó versenyt hirdettek. A magyar és világirodalom legszebb hitveshez szóló költeményeit a jelentkezők  a Bács-Kiskun Megyei Könyvtárban szavalják majd el február 12-én, kedden 15 órától.

Szintén a könyvtár ad helyett a Nem én, nem te, hanem mi! mottóval általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének és kiállításának február 15-én, pénteken 16 órakor.

Megszakítás