ESÉLYES – televíziós magazinműsor – 2018. tél

2019.02.11 Bács-Kiskun megye

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szerkesztésében készülő műsor következő adásából kiderül, hogyan megnyílt az Autisták Országos Szövetségének Info-Pont irodája Kecskeméten. 

A műsorban beszámolunk továbbá arról is, hogy az önkéntesség világnapja alkalmából akciónapot tartottak – egy országos kezdeményezéshez kapcsolódva – a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a fenntartásában működő megyei esélyteremtő iroda munkatársai. Egy időben, a megye öt településén a helyi diákönkormányzatok tagjaival együttműködve egy-egy helyi nyugdíjas otthont látogattak meg.

Szó lesz továbbá arról is, hogy elkezdődött a CédrusNet Kecskemét program Szenior Tudásbankjának feltöltése. Az országosan egyedülálló adatbankba már százas nagyságrendben jelentkeztek az olyan 50 év feletti kecskemétiek, akik tudásukkal, tapasztalataikkal segíthetik a lakosságot és a munkaerőhiánnyal küzdő cégeket.

A magazin rövid híreiből kiderül, hogy a református iskola előtti sétálóutcán kapott helyet a második Tapintható Láthatatlan elnevezésű bronzmakett. Hét éves lett az értelmi sérülteknek szabadidős foglalkozásokat biztosító Mosoly Klub. Mintegy 150 ajándékot adtak át a megyei kormányhivatal munkatársai három családokat segítő szervezetnek.

A műsor zárásaként pedig összefoglalót láthatnak a hatodik alkalommal megrendezett Roma-magyar Diák Kulturális Fesztiválról, amelynek keretében a megye általános és középiskolás diákjai mintegy tizenöt produkción keresztül mutatták be a roma kultúra sokszínűségét.

Megszakítás