Díjátadás a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület ünnepi estjén

2019.02.11 Bács-Kiskun megye

Lovrity Sándorné, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője kapta a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület díját. Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese Ilcsik Annamária, a kiskunhalasi Fészekrakó Nagycsaládos Egyesület elnöke, Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese pedig Krasnyánszki Anna, a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöke lett.

Pásztor Andrea, a hiros.hu felelős szerkesztője, A platánfa álma című meseregény írója és Nagy-Bán Kitti grafikusművész, A platánfa álma című meseregény illusztrátora voltak a vendégei a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület decemberi, utolsó Női arcok, női élethelyzetek című teadélutánjának. A meghívottakkal a Bozsó Gyűjteményben Kalmár Ágnes művészettörténész, az egyesület tagja beszélgetett.

Az évzáró rendezvény keretében adták át a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 2007-ben alapított díját is, amelyet idén Lovrity Sándorné, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője kapott meg. A félbevágott almát formázó bronz alkotás Pálfy Gusztáv szobrászművész munkája, melyhez egy oklevél is párosul. Az elismerést minden évben az a hölgy veheti át, akinek tevékenysége egyezik az egyesület értékrendjével, aki olyat alkot, teremt, hoz létre, ami gazdagabbá teszi a világot.

Az egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház második alkalommal meghirdetett felhívására beérkezett jelölések közül Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese Díjat Ilcsik Annamária, a kiskunhalasi Fészekrakó Nagycsaládos Egyesület elnöke, Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese Díjat pedig Krasnyánszki Anna a Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat elnöke vehette át. A díj célja az, hogy elismerjék az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozását, valamint hozzájáruljanak ahhoz, hogy az önkéntesség társadalmi megítélése még kedvezőbb legyen.

Az Ajándékozz élményt! adománygyűjtő akció keretében felajánlott – a Kecskeméti Vadaskertbe és a Kecskeméti Fürdőbe szóló – családi belépőket a megye három, Kecskeméten, Kiskunhalason és Kiskunfélegyházán működő családok átmeneti otthonainak képviselői vehették át. Az egyesület tagjai hiszik, hogy míg egy játék vagy édesség okozta öröm múlandó, addig egy boldog családi emlék egy életen át elkísér.
Az est során adták át a CédrusNet-Kecskemét Projekt keretében második alkalommal meghirdetett hivatásos nagyszülő képzésében résztvevő 18 „Szupernagyi” okleveleit is, és megajándékozták a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület legaktívabb tagjait is.

fotók: keol.hu

Megszakítás