Családban marad – televíziós magazinműsor – 2019. január

2019.02.11 Bács-Kiskun megye

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor januári adásából kiderül, hogy egy jó önéletrajz fél siker egy felvételi elbeszélgetéshez, éppen ezért Mutasd az önéletrajzod, megmondom, tiéd-e az állás! címmel csoportos foglalkozást tartottak a kecskeméti Család- és KarrierPONT munkatársai.

A műsorban beszámolunk arról, hogy Felelősen a családbarát gondolkodásért címmel szakmai workshopot rendeztek Kerekegyházán. A szervezők, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület munkatársai igyekeztek minél több információt és javaslatot gyűjteni a családbarát szemléletet előnyeiről és gyakorlati tapasztalatairól.

A Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia című főzőbemutatóval egybekötött előadássorozat keretében mintegy tíz anyuka kapott választ arra, hogy milyen praktikákkal lehet bevonni a gyermekeket a főzésbe és sütésbe, hogy ne csak egy finom étel készüljön, hanem egy nagyszerű családi programmá is váljon az együtt töltött idő.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház újszülött részlegén 2018 óta önkéntes védőnők bevonásával ösztönzik az anyatejes táplálást. A reformok bevezetésének köszönhetően több mint duplájára emelkedett a szoptató édesanyák száma.

A televíziós magazin Kibeszélő rovatának témája a magány, Programajánlónkban pedig számos kikapcsolódási lehetőséget kínálunk.

Megszakítás