Családban marad – televíziós magazinműsor – 2018. november

2018.11.06 Bács-Kiskun megye

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház közreműködésével készülő műsor novemberi adásából kiderül, hogy jövőre elkészülhet a Családháló Alapítvány jóvoltából az a mobiltelefonos alkalmazás, melynek révén bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső pelenkázó-szoptató helyiséget, köztük a kecskeméti Család és KarrierPONT-ot.

A műsorban beszámolunk továbbá arról is, hogy az apákra és változó szerepükre hívta fel a figyelmet az esélyteremtési iroda workshopja, ahol az Apa-füzetek című kiadványokat is bemutatták.

Férfi és női szerep sosem létezett, csupán praktikussági okokból alakult ki a hagyományos munkamegosztás a családokban. Ez volt az egyik fő gondolata Bedő Imrének, a Férfiak Klubja alapítójának kecskeméti előadásában.

Szó lesz továbbá arról is, a Nemzetközi Babahordozó Hét kapcsán harmadik alkalommal szerveztek Kecskeméten Hordozós Fesztivált és Vásárt, ahol különféle bemutatókkal és tanácsadással várták az érdeklődőket.

A nyáron megalakult Tanácsadó Testület mellett a jövőben Helyi Hálózat is segíti a kecskeméti CSAKPont céljait, vagyis a családi élet és a karrier összehangolását a Kecskeméti Járásban.

A Családban marad novemberi műsorából az is kiderül, hogy címbirtokosi oklevelet vett át a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, kétszeresére bővült a gyermeksegítő kuckó az SOS Gyermekfaluban, és, hogy Kecskemét is elnyerte a Családbarát Önkormányzat Díjat.

Megszakítás