Kamera Família Nógrád megyében

2018.10.08 Nógrád megye

Családok éve nógrádi képeken

Nyári élményeket rögzített a „Camera Família”

A Családok éve programsorozat keretében – éppen anyák napján – a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kreatív fotópályázatot hirdetett a megye iskoláinak alsó tagozatos diákjai számára. A „Camera Familia jegyében fotózz le egy közös családi élményt és írd le röviden a történetét a saját kezeddel, majd küld be a megyeházára…” – szólt a felhívás.   A valóban színes nyári programokról  beérkezett sok-sok pályaművet avatott szemek és kezek bírálták, majd mutatták be az Új Nemzedék Közösségi Tér salgótarjáni nagytermében.  
A közelmúltban megrendezett tárlatmegnyitón tucatnyi díj talált ifjú gazdára a népes látogatósereg legnagyobb örömére. A házigazdák nevében, Lovász Zsolt köszöntötte a résztvevőket, majd méltatta azt a nemzeti összefogást, amely a magyar családokat övezi napjainkban. Külön is örömét fejezte ki, hogy az Új Nemzedék Közösségi Tér adhatott otthont a „Camera Familia” kiállításának, hiszen a fiatal generáció családban betöltött szerepének fókuszba állítása mindannyiunk szívügye.
A művészeti iskolás gyermekcsoportok színvonalas produkciói után, Szabó Péter és Nagy Péter, a megyei CSEÖH munkatársai adták át, a zsűri által rangsorolt „képes történetek” alkotóinak, valamint szerzőinek a megérdemelt serlegeket és tárgyjutalmakat.
A programban legaktívabb településének  különdíját a karancsaljai kisiskolások szerezték meg, hiszen tőlük érkezett a legtöbb pályamű az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott rendezvényre.

Megszakítás