VI. ROMA-MAGYAR DIÁK KULTURÁLIS FESZTIVÁL

2018.11.02 Bács-Kiskun megye

A fesztivál célja: a roma kultúra értékeinek szélesebb körű megismertetése és az előítéletek csökkentése. Ennek érdekében a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház roma irodalmi, zenei és táncprodukciókat szeretne bemutatni általános és középiskolás cigány és nem cigány előadók segítségével.

Hisszük, hogy ez a lehetőség elősegítheti a másság tiszteletét, elfogadását és megbecsülését, miközben erősíti a cigánygyerekek identitástudatát is. Egymás értékeinek felfedezése közelebb hozhatja a roma és nem roma diákokat.

Jelentkezni: kizárólag cigány eredetű és témájú irodalmi alkotással (vers, mese, elbeszélés, novella, regényrészlet, drámajáték stb.), zenei művel és táncprodukcióval lehet.

A résztvevők: Bács-Kiskun megye valamennyi nevelési és oktatási intézményeinek diákjai két korcsoportban. Általános iskolák felső tagozatos és középiskolák diákjainak jelentkezését várjuk.

A fesztivál tervezett helyszíne: Hírös Agóra Ifjúsági Otthon díszterme (6000 Kecskemét, Kossuth tér 4.)

A fesztivál tervezett időpontja: 2018. november 30., péntek

Jelentkezési határidő: 2018. november 23., péntek
A jelentkezés módja: kérjük, hogy a jelentkezési lapot nyomtatott nagybetűkkel töltsék ki, majd aláírva elektronikusan az eselyteremtes.bacs@gmail.com e-mail vagy postai úton
a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, 6000 Kecskemét, Reile Géza u. 22. szám alatti címre küldjék el!

További információ a +36 20 310 18 50-es telefonszámon kérhető.
Pályázni a mellékelt, kitöltendő adatlap beküldésével lehet.

Megszakítás