Láthatatlan lakoma Miskolcon

2022.10.04 Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház érzékenyítő programot szervezett “Láthatatlan lakoma” címmel Miskolcon a Végállomás Étteremben. A program célja, hogy a résztvevők nyitottabbá váljanak a vakok és gyengénlátók irányába úgy, hogy a résztvevők  saját tapasztalatot szerezzenek a látássérült emberek mindennapjairól. Az eseményen Bükkszentkereszt Község Önkormányzatának munkatársai vettek részt, akik örömmel fogadták a lehetőséget.

A program első részében Barnóczki Gábor a Vakok és Gyengénlátók B-A-Z Megyei Egyesületének elnöke és munkatársai tartottak egy szakmai felvezetést, amihez sok szemléltető eszközt is bemutattak. Látássérült érintettként  beszéltek a vakok és gyengénlátók mindennapjairól, kihívásairól, a jól segítés módjairól, az általuk használt eszközökről.

A program második részében a bükkszentkereszti önkormányzat munkatársai közösen, bekötött szemmel fogyasztottak el egy háromfogásos ebédet. Ennek során megtapasztalhatták azokat a nehézségeket, amelyekkel a látássérült emberek a mindennapjaik során szembesülnek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szemléletformáló programjaival hatékonyan hozzájárul a valós társadalmi inklúzió megvalósulásához.

Láthatatlan lakoma Miskolcon
Megszakítás