Nagyszülők változó szerepben?

2022.11.24 Bács-Kiskun megye

Nagyszülők változó szerepben? címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai november 25-én, pénteken 13 órától a kecskeméti Neumann János Egyetem Campusán.

Köszöntőt mond: Engert Jakabné Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere.

Vendégeink és témáink lesznek:

Kormányosné Makai Eszter, a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége elnökétől megtudjuk, hogyan látják maguk a nyugdíjasok: változóban van-e a szerepük, és ha igen, milyen irányba tart ez a folyamat.

Kovács Barbara evangélikus lelkész arról ejt szót, hogy napjainkban milyen szerepet töltenek be a kisgyermekek és fiatalok hitre nevelésében az idősek, a nagyszülők.

Kovácsné Lovas Edina, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának szakmai vezetője a nagyszülők mintaadásának fontosságáról osztja meg tapasztalatait.

Nagyné Seres Mária tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta, a Bács-Kiskun Megyei Pszichológiai Szakszolgálat Kecskeméti Tagintézményének vezetője arról fejti ki véleményét, hogy a világban tapasztalható változások milyen hatással vannak a nagyszülői szerepre, hogyan állnak helyt az idősek szülői szerepben, és hogyan kezelik a családok az esetleges szerepkonfliktusokat.

Molnár Szilárd, a CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője az idősödő társadalmak által támasztott kihívásokról beszél, valamint azokról a megoldásokról, amelyekkel érdemi változások generálhatók a foglalkoztathatóság vagy éppen az aktív életvitel területein.

dr. Pári András, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatási vezetője az Idősek a családban című, az intézet által végzett kutatást és eredményeit ismerteti.

Pálfay Erzsébet, a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány alelnöke, országos hálózatvezető a nagysikerű sorozat, Nagyszülő-füzet című kiadványát, valamint szervezetük tevékenységét mutatja be.

Moderátor: Árvai Zoltán, az M5 kulturális televíziós csatorna Librettó című műsorának műsorvezetője, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kommunikációs munkatársa.

Együttműködő partnerünk a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.

A program a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház szervezésében, a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.

Megszakítás