Nem fogott ki a fiatalokon a tolerancia TOTÓ

2022.06.27 Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház is csatlakozott a kecskeméti Tanévzáró Fesztivál programjaihoz. A megyei szervezet munkatársai és fenntartójuk, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai a diákvetélkedő egyik állomásán június 17-én tolerancia TOTÓ-val várták a csapatokat.

Tizennyolc egy-egy szuperhőssel jelölt állomásból állt idén az 5. Tanévzáró Fesztivál Városi Diákvetélkedője. A kecskeméti középiskolásoknak egyebek mellett labdajátékokban, ügyességi feladatokban, különféle kérdőívekben, autószimulátorban és bikalökésben is bizonyítaniuk kellett.

A szervezésben és megvalósításban a kecskeméti önkormányzatot a Főnix Dance Sport Gyermek és Ifjúsági Központ Egyesület, a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat és a Hírös Fiatalok Egyesület is segítette.

A résztvevő szervezetek között volt a megyei rendőr-főkapitányság, a katasztrófavédelmi igazgatóság, a Kecskeméti Testedző Egyesület, a KTE, a Kosárlabda Akadémia és a Neumann János Egyetem is.

A diákok a fesztivál keretében ünnepelték az oktatási időszak befejezését. A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten elnevezésű projekt keretein belül megvalósuló eseményhez a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház is csatlakozott.

Az országos hálózat tagjaként működő kecskeméti iroda munkatársai az állomásukra érkező csapatoknak elmondták: a fiataloknak elsősorban szemléletformáló programokat szerveznek a megye általános és középiskoláiban. EsélyÓráik keretében tapasztalati szakértők felkérésével igyekeznek a fiatalok idősekkel, romákkal és a bármilyen fogyatékossággal élőkkel kapcsolatos tudását megerősíteni és kiegészíteni.
Ezen kívül számos önkéntes akciót is hirdetnek, amelyekben szintén számítanak a fiatalok segítségére. Így, szedtek már szemetet, ültettek növényeket, díszítettek idősek otthonát vagy éppen bölcsődekerítést csiszoltak, festettek velük.
Elhangzott: a legaktívabb önkénteseket évente egyszer díjazzák is: Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese és Az Év Ifjú Bács-Kiskun Megyei Önkéntese elismerésekkel.

A városi diákvetélkedőre a megyei esélyteremtési iroda munkatársai egy tolerancia TOTÓ-val készültek, amelynek 13+1 kérdése a társadalom hátrányos helyzetű csoportjaival: a fogyatékossággal élőkkel, a romákkal és az idősekkel volt kapcsolatos, amelyek megválaszolásában a fiatalok nagyszerűen helytálltak.

A tanévzáró megyei kupáját végül a Kunszentmiklósról érkezett fiatalok vihették haza, míg a városi diákvetélkedőt a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikumának Ny/erő nevet viselő csapata nyerte.

 

Megszakítás