Esélyes – esélyegyenlőségi magazinműsor – 2022. március

2022.04.02 Bács-Kiskun megye

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2022 márciusi adásából kiderül, hogy közös díjátadón vehették át jutalmaikat a Házasság heti rajzpályázat és a Kamera Família 2. – Mesélő fényképalbum alkotói pályázat díjazott fiataljai. A megyei esélyteremtési iroda munkatársai és fenntartó szervezetük tagjai mindkét felhívással a házasságot népszerűsítették, a család fontosságát hangsúlyozták.

A műsorban beszámolunk arról is, hogy a 2020-as statisztikai adatok alapján ezúttal Felsőlajos, Fülöpjakab és Tataháza érdemelte ki a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület még 2009-ben alapított díját. A Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona elismerést minden évben az a három, esetenként négy település kapja meg, ahol az előző évhez képest legnagyobb mértékű az újszülött létszámnövekedés.

Foglalkozzunk azzal is, hogy a nyárlőrinci Csernák Krisztina, a megyei oktatókórház egészség-szakpszichológusa vehette át nőnapon Az év női példaképe Bács-Kiskun megyében elismerést. A Kecskemétimami – családi online magazin első alkalommal kiírt pályázatának az volt a célja, hogy megmutassa a család és a gyermekvállalás nem gátja a munkában való kiteljesedésnek.

Szó lesz továbbá arról is, hogy A szeretet nem árt címmel indított kampányt a szóbeli kapcsolati erőszak ellen az Ökumenikus Segélyszervezet. A kezdeményezés keretében négy, a verbális és lelki bántalmazást ábrázoló rövidfilmet mutatnak be, amelyekkel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az erőszaknak semmilyen formája nem fogadható el egy párkapcsolatban, az érintetteknek pedig van hova fordulniuk segítségért.

Zárásként pedig arról látható egy összeállítás, hogy az új jogszabályoknak köszönhetően 2022. január 1-jétől könnyebben, gyorsabban, és sokkal több család juthat hozzá az elmaradt tartásdíjakhoz. A nem fizető szülő helyett az állam az, aki megelőlegezi a gyermeknek járó összeget, és hajtja be a nem fizető szülőn.

Skip to content