Esélyes – esélyegyenlőségi magazinműsor – 2021. szeptember

2021.10.02 Bács-Kiskun megye

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2021 szeptemberi adásából kiderül, hogy több mint ötvenen szereztek targoncavezetői képesítést, az önkormányzat és a Mezei Utcai Közösségi Ház képzésén. A piacképes szakmával könnyen és gyorsan el tudnak majd helyezkedni a résztvevők, akik nemcsak motivációjukkal, hanem kitartásukkal is példát mutathatnak közösségüknek.

A műsorban beszámolunk arról is, hogy új üzemet adott át Kalocsán az ERFO Kft., amely szinte teljes egészében megváltozott munkaképességű embereket alkalmaz. Az avatáson részt vett Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is, aki elmondta, kiemelt céljuk, hogy munkához segítsék ezeket a magyar munkavállalókat is, ezért a 2022-es költségvetésben 4,5 milliárd forinttal több támogatást szánnak megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégek részére.

Ragadjon a kultúra! címmel első alkalommal nyílt kiállítás Kecskeméten hazai, kortárs, roma képzőművészek alkotásaiból. Az Esély Központ és a Magyarországi Roma Galéria együttműködésében megvalósuló tárlat célja, hogy elősegítsék a Magyarországon élő cigány közösségek elfogadását, megértését.

Szó lesz arról is, hogy különleges parkot hozott létre a Szent László Lions Club Kecskemét-Árpádvárosban. Az Érzékelések kertje a látás-, hallás- és értelmi sérültek számára jött létre, de fontos célja, hogy az épek is megtapasztalhassák, hogyan érzékelik a világot a fogyatékossággal élő emberek.

A televíziós magazinban foglalkozunk azzal is, hogy megújult elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmazó időslátogató képzést indítottak a közelmúltban a CédrusNet Kecskemét Program munkatársai. A háromhetes képzésre azoknak az ötven év felettieknek a jelentkezését várták, akik szívesen segítenének egyedül élő időseknek, és olyan hasznos elfoglaltságot keresnek, mellyel kiegészítő jövedelmet is szerezhetnek.

Zárásként pedig arról látható egy összeállítás, hogy öt nap alatt hetven mérkőzésen több száz gyermekotthonban és állami gondoskodásban élő fiatal sportoló versengett a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa döntőjén Kecskeméten a Széktói Stadionban. A nemzetközi kupát évről évre az idén húszéves Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezi.

Megszakítás