Családban marad – televíziós családmagazin – 2021. szeptember

2021.10.02 Bács-Kiskun megye

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2021 szeptemberi különkiadásában egy összefoglalót láthatnak az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület közös projektjéről, amelyet 2018. január 1-je és 2021. március 31-e között valósítottak meg. A két szervezet a nők munkába való visszatérésének segítését, a családbarát foglalkoztatás népszerűsítését, valamint a munkaerőpiaci szereplők közötti együttműködés támogatását célzó átfogó szakmai programra európai uniós támogatást nyert.

A műsorban beszámolunk arról is, hogy Az 1934-ben nagy sikert aratott „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa” jelmondattal meghirdetett gyermekfelvonulás hagyományát 2007-ben élesztette újjá a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. A civil szervezetek összefogásával és a történelmi egyházak támogatásával megvalósuló Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozattal a szervezők a gyermekvállalás fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A babakocsis, kismotoros és futóbiciklis felvonulás mellett a Hírös7 Fesztivál ideje alatt ezúttal is nyitva állt az egyesület baba-mama sátra, hogy a néhány hónapos csecsemőkkel rendelkező szülők se maradjanak távol a programoktól.

A Családban marad magazinból kiderül az is, hogy A mózeskosár körbejár elnevezésű kezdeményezést a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő esélyteremtési iroda munkatársai 2013-ban indították útjára, hogy megajándékozzák az első tíz, augusztusban született kecskeméti gyermeket és szüleit egy-egy mózeskosárral és a hozzá tartozó, 30 ezer forint értékű babakelengyével.

A nap zárásaként Vitéz László története elevenedett meg a legkisebbek örömére Kecskemét főterén a Hírös7 Fesztiválon augusztus 21-én.

Megszakítás