Több száz gyermeket emeltek a magasba Kecskeméten is

2021.09.29 Bács-Kiskun megye

Ismét több mint tízezren csatlakoztak országszerte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívására, és emelték magasba gyermeküket egyszerre, egy időben a Gyereket a magasba! akció keretében. Az eseményt Budapesten kívül még 36 településen, egyebek mellett Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Veszprémben, Sopronban, Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, Kelebián, Kiskunmajsán, Lakiteleken és Solton tartották meg szeptember 25-én délelőtt.  

A rendszeresen, 2018 óta minden évben megrendezett Gyereket a magasba! akció lényege, hogy egyszerre, egy időben minél több gyermeket emeljenek magasba szüleik, bárhol is éljenek az országban vagy a határon túl. A rendezvénnyel a mozgalom a gyermekvállalás, a családalapítás fontossága mellett áll ki, felmutatva, hogy „a gyermek örök érték, és családban élni jó!”.

Az eseményt az idén a Családbarát Magyarországgal együttműködésben szervezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes.

Emeljünk fel minél több gyermeket Kecskeméten is! elnevezéssel idén a kecskeméti Születésünnep keretében csatlakozott a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és számos helyi szervezet a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom országos rendezvényéhez.

A hírös városi programsorozat célja, hogy a kecskeméti és környékbeli családok is hozzájárulhassanak az egyszerre magasba tartott gyermekek világrekord-kísérletéhez, ezzel is ráirányítva a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára.

A Születésünnepet hetedik alkalommal rendezték meg a hírös városban, ahol tíz napon keresztül, több mint nyolcvan ingyenes programon vehettek részt a családok, egyebek mellett tanácsadásokon a várandósság vagy a családalapítás jegyében.

Az Emeljünk magasra minél több gyermeket Kecskeméten is! keretében nyolcvan ajándék kismotort adtak át a leggyorsabb regisztrálóknak, akik szeptember 25-én részt is vettek a programokon.

A családok az ajándék vagy otthonról hozott kismotorokkal vonultak át a városházától a békás szökőkútig, ahol a kecskemetimami.hu szervezésében mintegy négyszáz virágpalántát ültettek el. A már hagyományos Anyák napi virágültetés a járvány miatt ezúttal őszre csúszott át.

A virágok átvételével egyidőben a szervezők kézműves foglalkozással is készültek. Később a Grapevine Tánciskola növendékeinek műsorába bárki bekapcsolódhatott, majd pontban 11 órakor több száz család emelte magasba gyermekét.

A harmadik alkalommal megszervezett Emeljünk fel minél több gyermeket! elnevezésű kecskeméti kezdeményezés, több civil szervezet összefogásával, valamint Kecskemét önkormányzata, a Miniszterelnökség, illetve a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jött létre.

A program keretében adták át A hónap önkéntesének járó díjat is, amelyet ezúttal Szabóné Kis Éva, az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány (E-KECSAP) vezetője vehetett át, önfeláldozó és kitartó munkájáért.

A szervezők résztvevők között további húsz kismotort sorsoltak ki. A délelőtt jótékony célt is szolgált, hiszen minden családot arra kértek, gondoljanak a nehéz körülmények között élő szülőkre, gyermekekre és hozzanak magukkal egy tartós élelmiszert és/vagy egy tisztálkodási szert. A felajánlásokból összeállított csomagokkal az E-KECSAP helyi családokat segít majd.

Megszakítás