Családban marad – televíziós családmagazin – 2021. március

2021.04.07 Bács-Kiskun megye

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, illetve a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2021. márciusi adásából kiderül, hogy a Családbarát Ország Nonprofit Kft. jóvoltából néhány hete már elérhető egy, a kapcsolati erőszakra fókuszáló, különféle lehetőségeket összegyűjtő internetes oldal. A honlapon a krízis esetén felkereshető szervezeteket és szolgáltatásokat mutatják be, illetve elérhetővé tettek különféle ismertető kisfilmeket, információs anyagokat is. A témával egy, a 14 és 18 év közötti korosztályt célzó iskolai kutatás keretében is foglalkoznak.

A műsorban beszámolunk arról is, hogy folyamatosan várják azok jelentkezését a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál, akik nevelőszülők szeretnének lenni. Jelenleg 5800-an vállalkoztak arra Magyarországon, hogy családjukat vesztett gyermekeket neveljenek.

A magazinból kiderül, hogy kisfilmsorozatban mutatja be az egyszülős családok mindennapjait, nehézségeit a gyermekek szemszögéből az Egyszülős Központ. Az animált sorozat célja, hogy az egyedülálló szülők március 21-ei világnapja alkalmából, felhívja a közvélemény figyelmét a több százezer gyermeket érintő speciális élethelyzetre.

Rövidhíreinkben szó lesz arról, hogy babát váró fiatalok segítségével készít online felmérést az Apa Akadémia, illetve, hogy az Egyszülős Központ ismét meghirdette pályázatát a Páratlan szülő díjra. A Családbarát Ország Program matricatervezője pedig az autósok figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy vigyázzanak egymásra.

A Családban marad zárásaként megtudhatják, hogy kisfilmek készültek a Kecskeméti Televízió munkatársainak közreműködésével a RÖPKE Kecskeméti Röplabda Sportegyesület egészségfejlesztési projektje keretében, hogy mozgásra buzdítsák a Dél-Alföldi Régióban élőket, közülük is kiemelve az idősebb korosztályt és a fogyatékossággal élőket.

Megszakítás