Családban marad – családmagazin – 2020. december

2021.01.06 Bács-Kiskun megye

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, illetve a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kezdeményezésére és szerkesztésével készülő műsor 2020 decemberi adásából kiderül, hogy újabb megyeszékhelyen fogadják a bajba jutottakat, ugyanis decemberben a szegedi után megnyílt a hatodik, a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ is, ahol a szakemberek személyre szabott támogatást nyújtanak az áldozattá vált embereknek.

A műsorban beszámolunk arról is, hogy látogatói pontot alakítottak ki a Margaréta Otthonban. Az intézmény által beszerzett konténerben a lakók – megfelelő óvintézkedések mellett – hosszú idő után végre találkozhatnak hozzátartozóikkal.

A magazinból kiderül, hogy négylábú kedvencekkel segít a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány az iskolákban vagy éppen a nyugdíjas otthonokban. Juharos Ágota radiológus főorvos 2011-ben honosította meg Kecskeméten a kutyás terápiát.

Szó lesz arról is, hogy több mint kétszáz irodalmi és képzőművészeti alkotás érkezett az önkormányzat és a Kecskeméti Médiacentrum Nagyszüleink hagyatéka című pályázatára.

A CédrusNet aktív idősödést segítő tevékenysége már jól ismert Kecskeméten, főként a Szupernagyi-tanfolyam és az időslátogató-képzés révén. Új kezdeményezésük célja, amelynek a Majd a papa megmutatja! szlogent választották, arra szeretné biztatni a nagyszülőket, avassák be a gyermekeket a ház körüli férfimunkákba.

A Családban marad zárásaként pedig Kecskemét utcáit járva arról faggattuk Önöket, hogyan ünnepelnek, hogyan zárják a 2020-asesztendőt? Miben lesz más a karácsony és a szilveszter a világjárvány miatt?

Megszakítás